Piața auto europeană, creștere de peste 10% în luna martie

0

Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au înregistrat un avans de peste 10% în luna martie, cea mai puternică creștere lunară din ultimul an, grație unor creșteri de două cifre înregistrate pe piețele din Spania și Italia, a anunțat joi Asociația Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/, transmite AFP.

Un număr de peste 1,65 milioane autoturisme au fost înmatriculate luna trecută în Uniunea Europeană și țările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția), în creștere cu 10,8% comparativ cu 1,490 milioane autoturisme înmatriculate în luna martie 2014.

‘Toate marile piețe au contribuit pozitiv la creșterea generală’, în special Spania unde înmatriculările au crescut cu 40,5% și Italia (15,1%), precizează ACEA, adăugând că și primele trei piețe auto din UE au înregistrat și ele creșteri semnificative în frunte cu Franța (9,3%), Germania (9%) și Marea Britanie (6%).

Piața auto din România a consemnat o creștere de 17% în luna martie 2015, fiind înmatriculate un număr de 5.358 de autoturisme.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.