Kelemen Hunor: E nevoie de o reconfigurare a politicii

Share:

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, anterior începerii Congresului UDMR, că se observă a anumită „oboseală” în privința construirii instituțiilor democratice ale statului de drept și că e nevoie de o reconfigurare a politicii.

‘E un Congres important, fiindcă are loc într-un moment extrem de delicat pentru toată societatea românească, plin de tensiuni și conflicte, plin de căutare de drum, și de aceea noi am și numit acest Congres unul al reconfigurării. Toată lumea ne întreabă care este miza Congresului, avem și alegeri pentru funcția de președinte, dar miza adevărată este dacă putem să reușim să găsim o altă modalitate de a face politică, mai credibil, mai aproape de oameni, cu mai multă sinceritate, fiindcă se observă în această perioadă o anumită oboseală în privința construirii instituțiilor democratice ale statului de drept. Noi credem că și după 25 de ani, miza adevărată pentru societatea românească este o societate deschisă, democratică, o societate în care instituțiile funcționează extrem de echilibrat și în favoarea fiecărui om, în favoarea societății în ansamblul ei’, a afirmat Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, reconfigurarea politicii UDMR nu înseamnă și o schimbare a scopurilor acesteia.

‘Reconfigurarea, pentru noi, în primul rând înseamnă o schimbare de atitudine și nu schimbarea valorilor, principiilor sau a scopurilor. Practic, acele valori și acele idealuri care au fost trecute în programul nostru încă din 93 rămân valabile și după două decenii’, a completat președintele UDMR.

La Cluj-Napoca are loc, vineri și sâmbătă, Congresul UDMR, la care, printre alții, este așteptat și premierul Victor Ponta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.