Kelemen Hunor, reales președinte al UDMR

0

Kelemen Hunor a fost reales, vineri, prin vot secret, la Congres, în funcția președinte al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), fiind singurul candidat pentru funcția respectivă.

Președintele Comisiei de numărare a voturilor, Biro Eniko, a declarat că au fost 575 voturi pentru realegerea lui Kelemen Hunor și zece voturi împotrivă. La cel de-al XII-lea Congres al UDMR, care se desfășoară vineri și sâmbătă, la Cluj, participă 778 de delegați, relatează Romaniatv.net.

Kelemen Hunor a declarat că propunerea lui Vasile Blaga de a forma un parteneriat PNL-UDMR pe 10 ani este una „interesantă”.

Preşedintele UDMR, susţine că este deschis la orice colaborare „care este în beneficiul comunităţii maghiare şi al României”.”A fost o propunere interesantă, corectă, vom discuta cu colegii, şi cu domnul Blaga şi cu doamna Gorghiu, nu pot da astăzi un răspuns. Important este că noi am mai avut discuţii cu PNL în februarie – martie, orice propunere de dialog, de colaborare trebuie luată în serios şi răspunsul îl vom da după ce vom analiza în forurile noastre interne. Eu sunt deschis la orice colaborare care este în beneficiul comunităţii maghiare şi al României. Dacă această propunere şi această colaborare este în acest sens, atunci putem să fim parteneri”, a declarat Kelemen Hunor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.