Liberalii vor protocol de colaborare parlamentară cu UDMR

0

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că liberalii vor discuta cu UDMR semnarea unui protocol de colaborare parlamentară. Gorghiu a precizat că PNL va depune moţiune de cenzură în această sesiune parlamentară, dar nu are „garanţia că va duce la căderea Guvernului”. 

Alina Gorghiu a declarat că PNL pregăteşte un acord de colaborare parlamentară cu UDMR.”Au existat nişte discuţii acum 2-3 săptămâni. A rămas că ne vom vedea cu UDMR-ul după congresul lor, iar discuţiile se vor purta pentru semnarea unui protocol de colaborare parlamentară şi pentru susţinerea programului de guvernare. Nu s-au făcut paşi în discuţie pentru a putea articula o perspectivă guvernamentală. A fost o discuţie foarte scurtă, dar da, s-au deschis ambasadele în sensul creării acelei majorităţi parlamentare”, a declarat co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, la Gândul Live.

Cât priveşte negocierile cu UNPR, Gorghiu a arătat că nu ar vrea „să creadă cineva că-i răpesc prietenii lui Victor Ponta şi-i aduc aproape de PNL doar conjunctural”.”Eu pot să vă spun ce a spus domnul Oprea public: că-l susţine pe Victor Ponta şi guvernul lui Victor Ponta cât Victor Ponta e premier. Nu-mi este limpede, şi domnul ministru nu a fost foarte explicit, ce se va întâmpla cu UNPR-ul în condiţiile în care Victor Ponta nu va mai fi premier. Dar vă mărturisesc că nici nu cred că mi-aş dori o majoritate parlamentară cu cineva care nu are convingerea că trebuie să fie alături de PNL în susţinerea unui program de guvernare în care chiar crede. N-aş vrea să creadă cineva că-i răpesc prietenii lui Victor Ponta şi-i aduc aproape de PNL doar conjunctural. O guvernare presupune o majoritate parlamentară stabilă”, a spus Gorghiu.

Gorghiu a anunţat că liberalii vor depune o moţiune de cenzură la finalul acestei sesiuni parlamentare, care, fără garanţia că va fi adoptată, îl va surprinde pe premier prin susţinerea pe care o va avea.

„Această sesiune parlamentară va fi finalizată cu o moţiune de cenzură. Vă garantez că diferenţa în număr de voturi nu va fi cea la care PSD se aşteaptă. Nu am garanţia că va duce la căderea guvernului”, a declarat şefa PNL.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.