Lukașenko nu mai vrea șomaj în Belarus

0

Preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşanko, a semnat luna aceasta un decret radical, menit să-i pedepsească pe „leneşii” din această ţară. Practic, fiecare cetăţean e obligat să lucreze cel puţin o jumătate de an, altfel va fi amendat.

Aleksandr Lukaşenko este hotărât să lupte împotriva „parazitismului social”, iar la începutul acestei luni a semnat un decret mai puţin obişnuit, relatează Romaniatv.net.

Potrivit cotidianului britanic The Guardian, persoanele active social vor fi amendată dacă nu dovedesc participarea lor la diverse acţiuni de muncă, pentru care au plătit impozit la stat, pe o perioadă de cel puţin 183 de zile dintr-un an. Sub incidenţa acestei legi intră toţi cetăţenii activi sau rezidenţii permanenţi în Belarus, iar amenda a fost fixată la 3,6 milioane ruble belaruse (230 euro).

Singurii scutiţi de această prevedere intrată deja în vigoare sunt studenţii, părinţii care au în îngrijire trei sau mai mulţi copii, minorii şi pensionarii. Există şi contestatari ai legii, care au lansat o petiţie online, care a strâns peste 30.000 de semnături. „Ne-am întors în anul 1937. Mergi la muncă sau te vom obliga noi să o faci”, spune unul dintre semnatari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.