Mesajul președintelui Iohannis la Congresul UDMR

Share:

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj Congresului UDMR, care are loc la Cluj-Napoca, în care a făcut un apel pentru profesionalizarea întregii clase politice românești.

Mesajul meu este unul pentru întreaga clasă politică. Istoria noastră recentă ne demonstrează că ori de câte ori societatea a fost divizată pe diverse criterii și ori de câte ori a fost dezbinată, a stagnat. Sunt, desigur, chestiuni restante, sunt probleme cu care români, maghiari, cetățeni ai țării noastre, indiferent de etnie, se confruntă. Ele sunt responsabilitatea întregii clase politice, fără deosebire. De aceea, vorbesc permanent de nevoia fundamentală de a face politica altfel. Cetățenii români, indiferent de etnia lor, așteaptă de la clasa politică performanță, profesionalism, bună guvernare’, a spus președintele în mesajul transmis la Congresul UDMR de consilierul prezidențial Laurențiu Mihai Ștefan.

În mesajul președintelui Iohannis se vorbește și de faptul că România are nevoie de contribuția liderilor comunității maghiare.’Mesajul meu este același pentru liderii tuturor partidelor sau formațiunilor care fac parte din clasa noastră politică. Valorile democratice și integritatea trebuie să fie fundamentul acțiunii politice. Capacitatea de a mobiliza societatea, de a antrena comunități întregi în proiecte de anvergură, benefice pentru toți, este strâns legată de calitatea liderilor politici și a modelelor politice promovate. Societatea și statul român au nevoie de contribuția liderilor comunității maghiare la acest proces de schimbare pe care îl parcurgem în prezent, dar și la proiectele pe termen lung’, se mai arată în mesajul președintelui Klaus Iohannis.

De asemenea, șeful statului a spus că UDMR a avut și până acum o contribuție importantă la consolidarea democratică a României.’UDMR a avut o contribuție importantă în acest sfert de secol la consolidarea democratică a României. UDMR a înțeles că prin cooperare și dialog se pot face pași importanți în stabilitatea sistemului politic și se pot promova principii și valori democratice. Sunt lucruri care trebuie recunoscute și apreciate’, se mai arată în mesajul președintelui Iohannis.

La Cluj-Napoca are loc, vineri și sâmbătă, Congresul UDMR, la care participă numeroși lideri politici din România și din străinătate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.