Ponta nu mai are „alte rugăminți” pentru UDMR

Share:

Premierul Victor Ponta le-a transmis, vineri, membrilor UDMR reuniți la Congresul formațiunii că, spre deosebire de alți ani, în 2015 nu le mai propune intrarea la guvernare, fiind convins că în calitate de reprezentanți legitimi ai comunității maghiare vor decide singuri asupra acestui lucru.

„În 2011, la Oradea (…), am fost la Congres, v-am rugat să ieșiți de la guvernare, să veniți alături de noi. Nu ne-ați urmat sfatul. În 2013, la Miercurea Ciuc v-am rugat: veniți la guvernare. L-ați urmat puțin (sfatul-n.r.), dar ați plecat. Așa că în 2015 m-am învățat minte și nu vă mai rog nimic, că știu că veți face ce credeți dumneavoastră că este bine. Aveți dreptul legitim să faceți acest lucru pentru că, am spus-o întotdeauna și când am fost aliați, și când am fost adversari, UDMR este singurul reprezentant legitim al comunității maghiare din România. (…) Este esențial pentru democrația din România ca o comunitate atât de puternică, atât de numeroasă ca minoritatea maghiară, să fie reprezentată în toate structurile politice ale unui stat democratic”, a susținut premierul în discursul său la Congresul UDMR.

Ponta a mulțumit miniștrilor Uniunii care au făcut parte din guvernele conduse de el și a precizat că și-ar fi dorit-o ca ministru și pe Rozalia Biro, propusă anul trecut ca ministru al Culturii și vicepremier, dar respinsă însă de președintele Traian Băsescu.

„Sunt convins că ar fi fost un ministru extraordinar de bun și va trebui să fie ministru la un moment dat, doamna Rozalia Biro pe care am propus-o cu toată convingerea ca ministru, și sper ca la un moment dat să fie într-un guvern cu noi, cu colegii de la PNL, acesta e un lucru pe care îl veți decide la momentul oportun”, a precizat Ponta.

Premierul a mai afirmat că își dorește ca UDMR să își păstreze cel mai important atu al său — disponibilitatea pentru dialog, amintind că tot ce s-a obținut pentru comunitatea maghiară a fost posibil pe această cale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.