Șeful statului vrea pensii speciale pentru oamenii de cultură

Share:

Președintele Klaus Iohannis a afirmat joi că i s-ar părea un lucru excepțional dacă în Parlament s-ar promova ideea ca oamenii de cultură să primească pensii speciale.

Șeful statului a fost întrebat ce părere are despre faptul că în Parlament a apărut un proiect de lege cu privire la pensiile speciale pentru parlamentari, cât și despre faptul că această inițiativă a fost semnată de mai mulți liberali.”De exemplu mi s-ar părea un lucru excepțional dacă în Parlament ar apărea ideea să se dea pensii speciale oamenilor de cultură”, a declarat Iohannis.

Președintele a vizitat joi Teatrul Național București.”Este o realizare deosebit de frumoasă. Sunt impresionat și cred că pot să îmi permit această evaluare fiindcă în ultimii ani am devenit un om apropiat teatrului românesc. Am fost în teatrul vechi, acum am văzut teatrul refăcut și este o bijuterie și nu numai pentru Capitală, este o bijuterie pentru România. Refolosirea, reutilarea multor spații a permis crearea unor săli care nu au existat înainte, săli cu un aspect foarte modernist, care vor fi căutate de mulți regizori. Sunt convins că odată redeschis în această formă TNB va deveni, ceea ce sper că nu se supără nimeni, un palat al culturii, nu numai teatru, ci un palat al culturii în adevăratul sens al cuvântului”, a declarat Iohannis.

El i-a felicitat pe reprezentanții TNB, echipa care a lucrat la refacerea instituției, și teatrul care a suportat un șantier timp de mulți ani.

Șeful statului a spus că va veni cu siguranță la o piesă de teatru.

Președintele Iohannis a vizitat joi câteva săli ale Teatrului Național și a participat pentru câteva minute la repetiția spectacolului „Înșir’te mărgărite”. El s-a fotografiat cu actorii și a discutat cu aceștia.

Sâmbătă se va redeschide Sala Mare a TNB, moment care marchează finalizarea unui amplu proces de reconstrucție, reabilitare și modernizare a Teatrului Național „I. L.Caragiale” din București.

Sala Mare va fi inaugurată cu premiera spectacolului „Înșir’te mărgărite”, după Victor Eftimiu, în regia lui Dan Puric.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.