Pirelli îşi recompensează cei mai buni furnizori din 2014

Share:

Italia, Germania, Anglia, Indonezia, China şi Japonia. De la est la vest, un grup de companii dedicate inovaţiei, sustenabilităţii şi serviciilor. Acestea sunt ţările de provenienţă ale celor nouă câştigători ai premiilor Pirelli’s 2015 Supplier Awards: modul tradiţional al firmei italiene de a-şi arăta recunoştinţa pentru calitatea celor mai buni furnizori ai ei. 

Cel de-al patrulea an al ceremoniei Supplier Awards, care a avut loc la sediul istoric Pirelli din Milano, a fost dedicat inovaţiei. Inovaţia a reprezentat unul din criteriile cheie care a condus departamentul de achiziţii Pirelli să acorde premii firmelor Hogg Robinson Group, Promoidea Spa, Fincons Spa, Kirana Megatara, HF MIXING GROUP, Hamburg Sued, JSR Corporation, Cordenka Gmbh, şi Shandong Yanggu Huatai Chemical.

Firmele menţionate provin din domenii foarte diferite, care acoperă un spectru  larg de activităţi, de la agenţii de călătorie şi organizare evenimente la IT sau consultanţă logistică, precum şi la producători de cauciuc natural şi sintetic.

Însă inovaţia nu a constituit singurul criteriu de bază pentru evaluarea  furnizorilor. Alţi factori importanţi, cum ar fi sustenabilitatea, calitatea şi nivelul serviciilor au jucat un rol major în procesul de jurizare. Pirelli acordă o atenţie specială colaborării cu furnizorii săi, care sunt consideraţi a fi parteneri de afaceri vitali, situaţi în miezul strategiei corporatiste a companiei, axate din ce în ce mai mult pe sectorul premium.

Luigi Staccoli, Chief Purchasing Officer la Pirelli, a comentat: „Mixul de naţionalităţi al furnizorilor noştri evidenţiază caracterul de afacere globală al companiei noastre. Cei care au primit premiile acordate de noi provin din întreaga lume, dar sunt uniţi în capacitatea lor de a oferi calitate şi inovaţie prin intermediul produselor şi serviciilor în cadrul unei pieţe internaţionale extrem de concurenţiale. Pe lângă furnizori de materii prime, noi am recompensat şi companii specializate în logistică şi software. Acest fapt demonstrează convingător modul în care toate aceste abilităţi diverse, integrate cu propriile noastre capabilităţi in-house, contribuie la succesul de ansamblu Pirelli, graţie unor contribuţii inovatoare de know-how şi experienţă. Pentru ceremonia din acest an, am acordat şi un premiu special pentru sustenabilitate furnizorului nostru Kirana Megatara, care a demonstrat cum se poate gestiona în mod responsabil un întreg lanţ de valoare. În cadrul unui eveniment care de-acum a devenit o tradiţie, ne ducem toţi furnizorii premiaţi pe pista de testare Vizzola, pentru a le oferi ocazia de a vedea în acţiune acele cauciucuri care au fost create cu ajutorul profesionalismului lor.”

Divizia de achiziţii Pirelli este constituită din 177 de specialişti situaţi în întreaga lume, dintre care 40 lucrează la sediul central din Milano. În fiecare an, acest departament vital alege şi gestionează un număr de 12.000 de furnizori, bazându-şi selecţia pe factori printre care se numără siguranţa, capacitatea de inovare, calitatea materialelor, sustenabilitatea, precum şi asumarea de riscuri şi eficienţa lanţurilor de aprovizionare. Prin intermediul acestui proces riguros sunt examinate nu doar companiile respective, ci şi furnizorii acestora.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.