Proteina care învinge cancerul

0

Oamenii de știință de la Imperial College din Londra dezvoltă în prezent o terapie genetică revoluționară care are rolul de a întări sistemul imunitar al organismului, pentru a-l pregăti pentru lupta cu cancerul.

O proteină care va „încărca” rapid sistemul imunitar pentru a-l face capabil să lupte cu cancerul sau cu virusurile a fost identificată de oamenii de știință, scrie Telegraph.co.uk.

Cercetătorii de la Imperial College London, care au derulat studiul, dezvoltă acum o terapie genetică pe baza proteinei și speră să înceapă testele pe pacienți în trei ani.”Este interesant pentru că am găsit un mod complet diferit de a folosi sistemul imunitar pentru a lupta cu cancerul”, a spus profesorul Philip Ashton-Rickardt, din secția de imunobiologie a Departamentului de Medicină din cadrul Imperial College.

În mod normal, în momentul în care organismul detectează cancerul, încearcă să lupte cu acesta inundând corpul cu limfocite T. Doar că, în scurt timp rămâne fără energie.

Proteina găsită are tocmai rolul de a genera un număr mare de limfocite T, „ucigașe ale cancerului”.

Cercetătorii au făcut descoperirea în timp ce analizau șoareci cu mutații genetice. Au observat cu uimire că unul dintre cobai producea un număr de zece ori mai mare de limfocite T, eliminând infecțiile și devenind imun la cancer.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.