Kim Jong-un a urcat pe cel mai înalt munte din țară!

Share:

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a urcat pe cel mai înalt munte din țară și i-a îndemnat pe membrii armatei populare să îi urmeze exemplul, susținând că această experiență este ‘o prețioasă hrană pentru minte’, scrie AFP, citând relatări apărute duminică în presa locală.

‘O ascensiune pe Muntele Paektu furnizează o prețioasă hrană pentru minte, mai puternică decât o armă nucleară’, a declarat liderul de la Phenian, citat de cotidianul Rodong.

Ziarele au difuzat o fotografie în care Kim Jong-Un apare surâzător, la răsăritul soarelui, pe Muntele Paektu, situat în apropierea graniței cu China, considerat sacru de nord-coreeni deoarece bunicul actualului lider, Kim Il-sung, a înființat acolo o tabără de gherilă antijaponeză în perioada în care Peninsula Coreeană s-a aflat sub ocupație niponă.

Potrivit istoriografiei oficiale a regimului de la Phenian, tatăl lui Kim Jong-Un s-ar fi născut pe acest munte în 1942. Numeroși istorici sunt însă de părere că Kim Jong-Il, care a murit în decembrie 2011, ar fi văzut lumina zilei în Rusia.

Potrivit agenției oficiale de presă KCNA, Kim Jong-Un a urcat pe Muntele Paektu sâmbătă dimineața, însoțit de sute de piloți de pe avioane de vânătoare și de ofițeri superiori.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.