Marioara Zăvoranu putea fi salvată!

0

Marioara Zăvoranu, mama Oanei, a murit vineri , la spitalul Fundeni, unde a stat internată trei luni, din cauza insuficienței renale.

Mariara Zăvoranu mai putea trăi. „Pacienta a murit vineri la ora 9.30, cauza oficială a morții fiind insuficiență renală decompensată. De două zile, Marioara Zăvoranu era ventilată mecanic și se afla la terapie intensivă. Starea sănătății ei s-a înrăutățit în ultimele zile, după de înainte de Paște se simțea bine. Chiar am luat în calcul să petreacă Paștele acasă. Din păcate, 10% dintre persoanele care au insuficiență renală mor, deoarece e o boală care ajunge să distrugă, pe rând, și celelalte organe. În cazul Marioarei Zăvoranu, ca și la oricare alt pacient internat în spital, s-a încercat resuscitarea, dar fără nici o șansă de reușită. Din păcate, organismul ei nu a mai rezistat”, a declarat pentru libertatea.ro medicul Ioanel Sinescu de la spitalul Fundeni.

Marioara Zăvoranu ar fi putut fi salvată de la moarte dacă ar fi avut puterea să lupte mai mult cu boala, dacă organele ai ar fi rezistat mai mult. Puțin mai mult, până când medicii ar fi reușit să îi facă mamei Oanei Zăvoranu un transplant de rinichi. Din păcate, stare ei de sănătate din ultimele zile de viață nu i-ar fi permis să suporte o intervenție chirurgicală complexă. Pe de altă parte, nici nu se găsise un donator compatibil.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.