Pastile de potenţă, luate de medici în locul pacienţilor

0

Concursul organizat săptămâna trecută pentru ocuparea postului de manager la spitalul din Rovinari a scos la iveală nu doar că funcția vacantă a stârnit interesul pentru un singur candidat, ci și că respectivul a consumat acum un an pastile de potență care, în mod normal, trebuiau să ajungă la pacienții săi.

Dr Kadour Aksam, originar din Siria, urolog ca specializare, a picat examenul respectiv, dar a devenit și mai cunoscut prin prisma scandalului generat de pastilele pe care nu le-a mai prescris pacienților. El recunoaște că o mare parte din medicamentele de potență, care proveneau dintr-o donație, au fost consumate de el și de alți medici din unitatea sanitară, efectele pe care aceștia le așteptau nefiind cele scontate. Pe consumatori i-a durut capul și s-au jurat că nu vor mai lua așa ceva toată viața, după cum mărturisește medicul.

“Au fost două sau trei cutii, nu mai știu exact, care fuseseră donate acolo la spital alături de alte medicamente. Am fost chemat să le iau, le-am ridicat, iar apoi am luat și eu și alți colegi de-ai mei, dar am dat și la pacienți câte o jumătate din ele. Nu au fost așa de bune însă pentru că nici cei care le-au donat nu le-au dat că eram noi frumoși, ci că erau aproape de expirare. Nu știu dacă din cauza asta sau din alte motive, dar am avut dureri de cap și colegii m-au înjurat”, spune medicul, acesta fiind și cetățean român de 41 de ani. Cât despre concursul pe care l-a picat, cu nota 4,50, deși avea nevoie de minimum 7,00, spune că va contesta și e convins că informațiile devenite publice despre lipsa medicamentelor de potență nu e întâmplătoare.

Aksam dorește acum să dea în judecată conducerea spitalului, deși, cel mai probabil, mai întâi el va trebui să răspundă unor întrebări ale polițiștilor, care s-au autosesizat și au deschis un dosar pentru a vedea dacă acesta a comis vreo infracțiune.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.