Ponta va face bilanțul celor trei ani de guvernare

0

Premierul Victor Ponta a declarat că peste o săptămână se împlinesc trei ani de când este șeful guvernului și a afirmat că va face un bilanț amănunțit al acestei perioade.

„Într-o săptămână se împlinesc trei ani de când sunt prim ministru. Trebuie să fac un bilanț și va fi un bilanț un pic mai amănunțit legat de ce am promis în campania electorală și în programul USL pentru că acest guvern, indiferent de ce s-a schimbat în componență, a rămas 100% pe programul de guvernare al USL. Eu vă spun cu ce va rămâne acest guvern când se mai duce un pic tensiunea. În primul rând, am preluat conducerea României după trei ani de recesiune economică, eu pot să zic dezastru economic, 2012, 2013, 2014 și 2015 cu siguranță sunt patru ani de creștere economică neîntreruptă peste media europeană”, a spus premierul Victor Ponta la Antena 3.

El a adăugat că în perioada în care a fost premier s-au reîntregit pensiile și salariile, iar salariul minim a crescut de la 675 de lei și va fi de la 1 iulie 1.050 de lei, iar de la 1 ianuarie 2016 — 1.200 de lei.

„În trei ani nu s-a închis o școală sau un spital, s-au redeschis o parte din cele închise în perioada 2010—2011 și aș aminti revenirea la valoarea TVA de dinainte de 2010 în cele două etape, la 1 iunie 9% la toate alimentele de bază și la 1 ianuarie 2016 cota de 20%”, a mai precizat Ponta, potrivit Agerpres.

Premierul a menționat că la capitolul infrastructură nu sunt foarte mari realizări.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.