Udrea, lovitură dură primită din direcția PMP

0

Prim-vicepreședintele PMP, eurodeputatul Siegfried Mureșan, susţine că, după alegerile prezidenţiale, majoritatea membrilor PMP a înţeles că intrarea în cursa pentru Cotroceni a Elenei Udrea a fost „o greşeală”. Mureşan spune că, în prezent, în jur de 5% din PMP-işti o mai susţin. În ceea ce priveşte declaraţiile lui Traian Băsescu privind guantanamizarea României, liderul PMP a spus că acestea „nu sunt reprezentative pentru partid” şi nici nu sunt asumate de PMP. 

Eurodeputatul Siegfried Mureșan consideră că fostul consilier prezidenţial, Cristian Diaconescu, ar fi fost un candidat foarte bun, care ar fi obținut un scor onorabil, scor care fi putut fi o bază bună de pornire pentru construcția partidului.”În august 2014, în PMP a fost majoritate în favoarea candidaturii Elenei Udrea. După alegerile prezidențiale, tot o majoritate, covârșitoare, a înțeles că această candidatură a Elenei Udrea a fost o greșeală. Un om politic trebuie să simtă oamenii, să înțeleagă ce cred despre el.

Oamenii care au fost în jurul ei, care nu vor fi niciodată suspectați de fapte de corupție, spun că a făcut lucruri bune ca ministru, dar în percepția oamenilor ea are o cu totul altă imagine. În noiembrie 2014, după prezidențiale, majoritatea celor din PMP credeau că a fost o eroare această candidatură”, a spus Mureşan, într-un interviu pentru Romania Libera.

Întrebat dacă cei care au fost pro-candidatura Elenei Udrea la prezidențiale mizau pe charisma ei sau pe fondurile de care dispunea, liderul PMP a răspuns: „Nu ştiu. De ce i-ar fi interesat pe ei finanțarea campaniei, că doar nu era campania lor? Unii au susținut-o din convingere, alții au fost pătimași, câțiva o mai susțin și azi, dar sunt probabil în jur de 5 la sută din PMP.”

Cât priveşte dclaraţiile lui Traian Băsescu potrivit cărora DNA „guantanamizează România”, Mureşan s-a disociat de acestea.

„N-aș spune că declarațiile lui Traian Băsescu sunt reprezentative pentru partid sau că ar fi asumate de PMP. Niciodată președintele Băsescu, atunci când a atacat politic, nu a spus că o face în numele PMP. Nu cred că președintele vrea să vorbească în numele partidului”, a spus Mureşan.

„PMP trebuie să-și spună părerea, că instituțiile statului trebuie să funcționeze, să fie puternice și independente, iar progresul înregistrat în ultimii 10 trebuie să fie ireversibil. Nu mi se pare că atunci când un fost ministru acuzat de corupție este dus în cătușe ar fi un abuz prea mare. Se vede acest lucru și în alte state, în Portugalia fostul premier Socrates sau în alte state unde doar bănuielile exprimate asupra lor îi face să părăsească politica. Fostul șef al FMI acuzat de viol, chiar dacă în cele din urmă s-a ajuns la concluzia că acuzațiile nu au fost valabile, cariera lui politică și internațională s-a sfârșit, foști miniștri germani care și-au pierdut portofoliile în urma unor acuzații de plagiat” a mai spus europarlamentarul, completând că nu este dezamăgit de ultimele evoluții ale fostului președinte.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.