Elena Udrea, audiată la DNA

0

Elena Udrea a fost adusă, marţi, din arest la sediul DNA, pentru noi audieri. Udrea se află în arest preventiv în Dosarul Gala Bute. 

Elena Udrea se află în arest preventiv de la data de 25 februarie, aceasta fiind acuzată în Dosarul „Gala Bute” de luare de mita și abuz în serviciu.

Curtea Supremă i-a respins Elenei Udrea, săptămâna trecută, o contestație față de decizia instanței prin care i s-a respins o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai ușoară, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar. Decizia instanței este definitivă.

Avocatul Marius Striblea a precizat, joi, că Elena Udrea a declarat în sala de judecată că, la acest moment, poate fi eliberată, deoarece nu este firesc să fie ținută în arest preventiv pentru că opinia publică se așteaptă la acest lucru.

În dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a fost acuzată inițial de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracțiuni de luare de mită și spălare de bani.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.