Teodorovici vrea reformă la Curtea de Conturi și Ministerul Finanțelor

Share:

Curtea de Conturi și Ministerul Finanțelor Publice trebuie reformate pe fond pentru a avea cu toții de câștigat, în tot ce înseamnă economie, a declarat, marți, ministrul de resort Eugen Teodorovici, într-o conferință de presă pe tema fondurilor europene.

„Sunt două structuri la nivel național care trebuie reformate sau de a căror reformă depinde întreaga desfășurare a economiei în sensul bun: Curtea de Conturi și Ministerul de Finanțe. Acestea, dacă vor fi reformate pe fond, vom avea cu toții de câștigat, în tot ce înseamnă economie”, a spus Teodorovici.

El a precizat că și-a propus să fie un manager la Ministerul de Finanțe, nu un contabil.”Mi-am propus să fiu un manager la Ministerul de Finanțe și nu un contabil. Sper să se vadă acest lucru în piață, în economie, în tot ceea ce înseamnă zonă de fonduri europene”, a explicat ministrul.

De asemenea, acesta a mai precizat că, în perioada următoare, vor fi lansate noi scheme de ajutor de stat.”Vom lansa scheme de ajutor de stat și unele scheme de ajutor de stat existente vor suferi modificări în sensul de a facilita finanțările mai mult decât astăzi. Vă dau un exemplu, acel nivel de 10 milioane euro la o schemă de ajutor de stat, care are un plafon minim de finanțare destul de ridicat. Îl vom coborî mai mult. Ideea este să încurajăm cât mai mult astfel de afaceri și cu o valoare mai mică, nu neapărat valori foarte mari”, a mai afirmat Teodorovici.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.