Artiști din mai multe țări joacă în spectacolul „Flautul Fermecat”

Share:

Artiști din Franța, China, Cipru, Bulgaria, Turcia, Albania și România fac parte din distribuția spectacolului „Flautul Fermecat”, de W.A. Mozart, libret J. E. Schikaneder, care va fi prezentat în premieră vineri, de la ora 19,00, la Opera Comică pentru Copii.

Potrivit unui comunicat al instituției de cultură remis miercuri Agerpres, din distribuție fac parte soliștii Plamena Anghelova (Bulgaria) și Gloria Tronel (Franța), ambele interpretând-o pe Regina Nopții; Margarita Antoniadou (Cipru), în rolul primei dintre cele trei Doamne, Gjergji Mani (Albania), care-l interpretează pe Tamino, Samuel Alper Adiguzel (Turcia), în rolul lui Sarastro, și Fang Shuang (China), în rolul lui Papageno.

Producția poartă semnătura regizorului Cristian Mihăilescu, a scenografei Viorica Petrovici și a coregrafului Cătălin Caracaș, conducerea muzicală fiind asigurată de dirijorul Ciprian Teodorașcu. De asemenea, coregrafia grupului de copii este realizată coregrafa Jaqueline Bratu.

„Opera ilustrează povestea tânărului prinț Tamino, care, în căutarea iubitei sale, iese din noapte spre lumină, călăuzit de trei copii. Cu ajutorul flautului său fermecat, el trece cele trei probe importante: Tăcerea, Focul și Apa. Răsplata va fi pe măsură: va intra alături de Pamina în templul înțelepților. Atotputernica Regină a Nopții va fi astfel învinsă de tinerețe, iubire și adevăr”, potrivit sinopsisului spectacolului.

Opera Comică pentru Copii pregătește pentru anul acesta două noi producții — „Fetița cu chibrituri” (balet, premiera pe 5 iunie) și „Munchhausen”, de Dan Dediu (operă, premiera va avea loc în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”).

Biletele pot fi achiziționate prin rețeaua bilete.ro — cu 48 de ore înainte de spectacol — și de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii — cu o oră înaintea începerii spectacolului — în limita locurilor disponibile, informează organizatorii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.