Dan Diaconescu se teme pentru viața lui în închisoare

Share:

Dan Diaconescu vorbeşte acum doar în şoaptă, atunci când fratele său, Mario, vine să-l viziteze în închisoare. Fostul patron OTV se teme că este ascultat şi că ar putea să i se întâmple ceva rău în penitenciar, spune Mario Diaconescu.

A trecut o lună şi jumătate din condamnarea de 5 ani şi 6 luni la închisoare cu executare pentru Dan Diaconescu, condamnare despre care fratele său, Mario, spune că este una politică, scrie ziarulring.ro. „Dan este acum în puşcăria politică. Ce să vă spun? Supravieţuieşte ca deţinut politic. Până acum nu i-a fost aprobat regimul deschis de conducerea închisorii, pentru că pedeapsa lui a fost considerată foarte gravă, dar mai poate face recurs.

Dacă nu o să i se întâmple ceva rău în închisoare, o să reziste, este un om puternic, după cum îl ştiţi. Deţinuţii de acolo chiar îl înţeleg şi îl iubesc mai mult decât judecătorii. Nu poţi vorbi prea multe cu el când te duci în vizită că nu poţi să ştii cine te înregistrează. Vorbeşti după un geam, printr-un telefon. Şi dacă ar vrea să facă în penitenciar o emisiune, nu ar avea cum, că nu îl lasă nimeni. Trebuie să îşi ţină gura închisă pentru că el a fost condamnat pentru că a vorbit prea mult. Totul este ascultat, trebuie să vorbeşti cât mai în şoaptă în puşcărie, nu ştii ce se poate întâmpla acolo. Ar vrea să scrie, dar nu are chef să o facă acum. Lui îi plăcea mult să vorbească şi îi este greu să scrie. Nu ştiu dacă ai voie să scrii cărţi dacă nu te recomandă cineva, un profesor universitar”, a declarat Mario Diaconescu.

Dan Diaconescu a fost părăsit de prieteni şi de cei 68 de oameni pe care el i-a făcut parlamentari, mai spune fratele său, Mario. „Cei din partid, în loc să zică PPDD, vor să-i spună doar PP pentru că Dan e vinovat acum. E ruşinos să nu ai niciun sprijin în cei 68 de parlamentari. Prietenii lui erau Tudor Barbu, Relu Fenechiu, că pe prieteni i-a făcut parlamentari, de aceea este şi mai trist că a ajuns unde a ajuns cu cei 68. Pe prieteni i-a făcut oameni şi asta-i viaţa. Lui Iohannis nu-i putem cere graţierea, poate peste vreun an, când îi mai trece supărarea pe Dan, din campania electorală. Mă gândesc însă că PPDD ar trebui să facă totuşi cererea de graţiere”, a mai afirmat Mario Diaconescu. Totodată, acesta a mai spus că fratele său apreciază mâncarea din penitenciar, iar o dată pe săptămână îşi poate cumpăra hrană şi de la chioşcul închisorii.

Mario, care a deschis şi un cont pe Facebook intitulat „Dan Diaconescu, prizonier politic”, susţine că va face şi o petiţie pe site-ul petiţiionline pentru eliberarea din închisoare a fratelui său. „Încercăm şi noi cu asta, că este cea mai bună şansă. Vom face şi plângere la CEDO, dar nu a apărut motivarea, deşi au trecut 50 de zile. Poate în motivare apare că a fost o greşeală de redactare a sentinţei şi ar putea fi liber, nu poţi să ştii”, a spus Mario Diaconescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.