Doi medici din Drăgășani, arestați pentru luare de mită

Share:

Doi medici din Drăgăşani au fost reţinuţi pentru luare de mită. Ei au ajutat peste 200 de persoane să primească fraudulos pensii pe caz de boală. Medicii eliberau adeverinţe care atestau incapacitatea de muncă a solicitanţilor. Mai multe despre acest caz ne spune Tiberius Muşuroi, de la TVR Craiova.

Potrivit procurorilor, în ultimele şase luni, Violeta Bică, în calitate de medic expert al asigurărilor sociale, a pretins şi primit de la peste 200 de persoane sume de bani sau bunuri pentru a asigura pensionarea anticipată pe caz de boală sau încadrarea în grade de invaliditate superioare.

Medicul ar fi dat o parte din bani medicului psihiatru Cristina Florentina Orădan din cadrul Spitalului Municipal Drăgăşani. Aceasta întocmea în fals actele medicale necesare încadrării în grade de invaliditate. În acelaşi caz sunt cercetate sub control judiciar mai multe persoane, printre care şi un agent de poliţie.

Potrivit procurorilor, peste 90% dintre persoanele pensionate anticipat pentru incapacitate de muncă, ca urmare a examinării în Cabinetul de Expertiză Medicală din Drăgăşani, au fost diagnosticate, în mod nereal, cu afecţiuni psihice.

Cei doi medici reţinuţi au fost duşi în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.