Ponta, despre pensiile militare

0

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că în proiectul de lege privind pensiile militare de stat nu este vorba despre pensii speciale, ci despre un sistem care se aplică în toate țările NATO pentru personalul militar.

„Este un proiect, nu e vorba de pensii speciale, este vorba despre un sistem care se aplică în toate țările NATO pentru personalul militar. Are niște condiții specifice activității acestora, a fost elaborat de către un colectiv destul de mare coordonat de vicepremierul Oprea care, evident, se referă la armată, la celelalte instituții militarizate. Prima cameră sesizată este Senatul. Din punctul nostru de vedere, este o promisiune mai veche ca să nu mai trebuiască mereu să reparăm, să cârpim din lucrurile greșite făcute în 2010. Este o lege foarte clară care asigură stabilitate și predictibilitate pentru cei care au o carieră deloc ușoară, cariera militară, într-un context cum e România actuală când chiar trebuie să luăm foarte în serios aceste lucruri”, a spus Ponta la Palatul Parlamentului.

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de lege privind pensiile militare de stat, urmând ca documentul să fie înaintat spre adoptare Parlamentului.

Obiectivul acestuia a fost de a reconfirma sistemul pensiilor militare de stat, în considerarea statutului special al militarilor, al soldaților și gradaților profesioniști, polițiștilor și a celorlalți angajați din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, se arată într-un comunicat MAI transmis Agerpres.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.