Predoiu pune tunurile pe Tăriceanu

Share:

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a declarat miercuri că liberalii vor ataca la CCR proiectul de hotărâre cu privire la cazul Dan Șova, menționând că președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a încălcat în acest caz și legea penală.

„Eu cred că atunci când a comis abuzul de putere la desfășurarea votului în cazul senatorului Șova, dl Tăriceanu a încălcat și legea penală. Prima prioritate este să presăm cumva pe căi democratice, judiciare, obținerea acestei hotărâri de recunoaștere a literei Constituției, motiv pentru care vom și ataca la CCR formula pe care a găsit-o dl Tăriceanu, dar în paralel merită și o analiză și o eventuală plângere penală”, a spus Predoiu, într-o conferință de presă.

El îi atrage atenția lui Tăriceanu că deciziile CCR sunt obligatorii.

„Domnul Tăriceanu joacă alba neagra cu justiția de o lună de zile refuzând în continuare să facă ceea ce spune CCR. În loc să dea curs acestei decizii, plimbă un proiect de hotărâre de la comisie la plen pentru că nu vrea să-și asume ceea ce știe că a făcut, încălcarea constituțională”, a arătat liberalul.

Conducerea Senatului a luat act de proiectul de hotărâre redactat de senatorii juriști cu privire la votul dat în cazul Dan Șova, iar președintele acestui for, Călin Popescu-Tăriceanu, a semnat documentul, urmând ca el să fie transmis, în cursul zilei de miercuri, Monitorului Oficial spre publicare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.