Românii refuză să-și vaccineze copiii

0

Tot mai mulţi români refuză să-şi vaccineze copiii. Mulţi bebeluşi părăsesc maternităţile fără să fie imunizaţi. În zona Moldovei rata vaccinării scade cu câteva procente anual. Părinţii sunt tot mai retincenţi când vine vorba de imunizarea celor mici şi susţin că vaccinarea este inutilă pentru că bolile oricum au dispărut. Mai mult, sunt de părere ei, copiii imunizaţi riscă să se îmbolnăvească la maturitate, când vaccinurile îşi pierd efectul.

Ana a născut la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi în urmă cu două zile. Deşi medicii i-au recomandat să-şi imunizeze băieţelul, a refuzat vaccinarea. Nu toţi părinţii sunt împotriva imunizării.

Medicii de familie se lovesc tot mai des de refuzul părinţilor de a-şi imuniza copiii, chiar dacă îi avertizează că numeroase boli sunt ţinute sub control doar prin vaccinare. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, rata imunizării în judetele Moldovei a scăzut cu 3% faţă de anul trecut.

Cu secole în urmă, durata medie de viaţă a unei persoane era de aproximativ 40 de ani. Oamenii mureau din cauza unor boli pe care astăzi le ţinem sub control cu medicamente şi vaccinuri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.