„Sub Pământ. Valea Jiului după 1989”, un spectacol de văzut!

Share:

Miercuri, 22 aprilie, la ora 19.30, vă așteptăm la spectacolul „Sub Pământ. Valea Jiului după 1989”. Spectacolul se va juca în cadrul Platformei de Teatru Politic 2015 la Centrul de Teatru Educațional Replika (Str. Lânăriei nr. 93-95, București). Intrarea este liberă, pe bază de rezervare.

Sub Pământ. Valea Jiului după 1989
De: Mihaela Michailov și David Schwartz
Cu: Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Șerban.
Scenografia: Adrian Cristea, muzica: Bogdan Burlăcianu, documentare: Vlad PetriSub Pământ. Valea Jiului după 1989 îşi propune să documenteze situaţia economică, viaţa şi munca minerilor în post-socialism. Sub Pământ este un proiect de reconstrucţie performativă a poveştilor-document, care fundamentează istoria comunităţilor din Valea Jiului, aflate la limita dintre supravieţuire, migraţie, dispariţie şi posibilă reconstrucţie. Spectacolul doreşte să revalorizeze poveştile, a problemele şi culturile unor categorii sociale afectate decisiv de procesele violente ale tranziției românești.

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect teatral și educațional care își propune să arhiveze, să documenteze și să dezbată istorii marginalizate și ignorate adesea de sisteme care își produc propriile narațiuni de legitimare, pentru a-și justifica pactul cu „istoria convenabilă”. Povești personale ale celor pe care nu îi găsim în manuale, în conferințe, tratate și luări de poziție adesea instrumentate politic pentru a servi macro-narațiunii sistemului care adoptă istoria unică, „istoria de obediență” în fața structurilor de putere.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.