Zegrean, un nou avertisment către Parlament

0

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat marţi că Parlamentul este obligat să stabilească ce se întâmplă cu efectele produse de OUG 55 privind migraţia aleşilor locali, informează Mediafax. Zegrean a adăugat că în decembrie 2014 CCR a declarat neconstituţională OUG 55/2014 privind migraţia aleşilor locali, dar că nu există un mijloc prin care să constrângă Parlamentul să facă sau nu ceva în acest sens.

„Noi am scris în decizie că Parlamentul trebuie să hotărască. Nu avem niciun mijloc prin care să constrângem Parlamentul să facă sau să nu facă ceva”, a spus Zegrean. În acest context, preşedintele CCR a fost întrebat ce se va întâmpla în continuare, în condiţiile în care Parlamentul nu a luat nicio decizie privind punerea în aplicare a deciziei CCR, relatează Romaniatv.net.

„Mă întreb şi eu ce se întâmplă. După decizia noastră, ei trebuiau să ia o hotărâre prin care să rezolve această problemă. Constituţia spune că prin legea de respingere a unei ordonanţe de urgenţă – suntem în situaţia unei legi de respingere, pentru că Parlamentul a adoptat o lege de respingere după decizia noastră – Parlamentul este obligat să stabilească ce se întâmplă cu efectele produse. Ce să vă mai spun?”, a declarat Zegrean.

OUG 55 a fot emisă înaintea alegerilor prezidenţiale de anul trecut şi prevedea că, pe o perioadă de 45 de zile, aleşii locali pot opta să treacă la alt partid fără să-şi piardă mandatele. Această ordonanţă a fost declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională în 17 decembrie 2014. La sfârşitul lunii februarie, Camera Deputaţilor a decis respingerea Ordonanţei 55, adoptând, însă un amendament potrivit căruia primarii şi consilierii care au trecut la alt partid pe baza ordonanţei nu-şi vor pierde mandatele.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.