Deficitul guvernamental al UE s-a redus ușor!

0

Deficitul guvernamental ajustat sezonier din Uniunea Europeană (UE28) s-a redus ușor în trimestrul patru din 2014, până la 2,6% din Produsul Intern Brut (PIB), de la 2,8% din PIB în precedentele trei luni, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Veniturile totale au urcat la 45,5% din PIB, în perioada octombrie-decembrie 2014, de la 45,2% din PIB în precedentele trei luni, în timp ce cheltuielile totale au urcat la 48,1% din PIB, de la 47,9% din PIB.

Deficitul guvernamental al zonei euro a urcat în trimestrul patru din 2014, la 2,4% din PIB, sub limita oficială de 3% din Produsul Intern Brut prevăzută în Tratatul de la Maastricht. Deficitul guvernamental ajustat sezonier al zonei euro s-a situat la 2,2% din PIB, în trimestrul trei din 2014, și la 2,5% din PIB în perioada octombrie-decembrie 2013.

Zona euro, care de la 1 ianuarie 2014 numără 18 state membre odată cu aderarea Letoniei, își revine treptat de pe urma celei mai grave recesiuni înregistrată de la crearea euro în 1999, provocată de criza datoriilor acumulate după mai mulți ani de cheltuieli excesive.

Reducerea deficitelor guvernamentale face parte dintr-un plan mai larg destinat refacerii sustenabilității finanțelor publice și recâștigării încrederii investitorilor în obligațiunile emise de guvernele din zona euro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.