Liberalii au contestat la CCR Hotărârea Senatului în cazul Șova

0

PNL a depus, joi, la Curtea Constituţională, o sesizare referitoare la Hotărârea Senatului privind votul dat la data de 25 martie pentru cererea de încuviinţare a arestării lui Dan Şova.  

Liberalii au depus contestaţia la CCR după ce, miercuri seara, Hotărârea Senatului în cazul Şova a fost publicată în Monitorul Oficial.

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat joi că votul în cazul Dan Şova ar putea fi reluat dacă hotărârea publicată de Senat privind votul dat în 25 martie este declarată neconstituţională.”Procedura ar trebui reluată, dacă hotărârea este neconstituţională”, a spus Augustin Zegrean, întrebat de jurnalişti ce s-ar întâmpla dacă se dovedeşte neconstituţionalitatea hotărârii.

Hotărârea Senatului privind cazul Dan Șova a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial, după aproape o lună de la votul din plenul Camerei Superioare asupra cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului PSD.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a subliniat că nu este vorba despre o hotărâre nouă, ci, conform deciziei CCR, de formalizarea hotărârii care s-a luat în data de 25 martie, respectiv de respingere a solicitării DNA. ”Conform deciziei CCR, Senatul s-a conformat prin redactarea hotărârii luată în 25 martie”, a explicat Tăriceanu. Acesta a mai spus că documentul are data de adoptare 25 martie și data de publicare 22 aprilie și a adăugat că acest document va avea semnătura sa.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.