Malpraxis la Mediaș. O femeie diagnosticată cu pneumonie a murit!

Share:

Rudele unei femei din Mediaș acuză medicii că nu au fost în stare să pună un diagnostic corect, iar aceasta a murit cu zile. Până s-au decis doctorii ce tratament să îi administreze, femeia s-a stins din viață, iar familia a făcut plângere la Colegiul Medicilor.

Femeia a fost internată ieri dimineață la Spitalul Municipal din Mediaș, după ce i s-a făcut rău. Fiica ei povestește că medicii au ținut-o două ore la urgențe, după care i-au făcut un EKG și o radiografie pulmonară. Apoi au trimis-o acasă, să se trateze de pneumonie.“A spus doamna doctor de la urgențe că dacă vrea, pe semnătură, poate să meargă acasă că are o pneumonie. Ea nu putea să respire și trăgea aer în piept așa, cu porția”, spune fiica femeii.

Bolnava a refuzat să plece și a fost internată. În salon, a așteptat alte două ore până a revenit medicul de gardă, care a spus că nu are timp să o consulte, pentru că trebuie să ajungă la un congres.

După încă două ore, un alt medic a consultat pacienta și diagnosticul s-a schimbat din nou.“ A venit medicul și a zis <<atâta vă pot spune că are inima mărită. Nu e pneumonie, are inima mărită, da aia discutați dimineață>>. Și i-am spus, <<da nu se poate face nimic acum?>> Răspunsul a fost că doar dimineață pentru că trebuie făcut computer tomograf și să vorbesc cu domna doctor de salon”, a mai spus fiica femeii.

Cert este că, în timp ce medicii se încurcau în diagnostice, pacienta a murit.“În cursul dimineții strea pacientei, în ciuda tratamentului, s-a agravat. A prezentat un stop cardio respirator iresuscitabil”, a declarat Bogdan Burghelea, managerul  Spitalului Municipal Mediaș.

Conducerea spitalului va demara o anchetă internă, dar între timp familia femeii decedate a depus o plângere la Colegiul Medicilor. Mai mult, rudele vor să dea medicii care au consultat pacienta în judecată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.