Tribunalul Vâlcea a aprobat planul de reorganizare al Oltchim

0

Planul de reorganizare al Oltchim a fost aprobat miercuri de Tribunalul Vâlcea, iar sindicaliștii salută această decizie, spunând însă că această hotărâre îi responsabilizează pe administratorii judiciari.

„Este o decizie bună a judecătorului sindic de a aproba planul de reorganizare al combinatului vâlcean, cu cele două variante, fie vânzarea activului Oltchim SPV, fie conversia în părți sociale a creanțelor Oltchim. Este o mare responsabilitate pentru administratorii judiciari, sincer cred că-și vor da demisia, nu cred că vor fi în stare să ducă la bun sfârșit acest plan de reorganizare și funcționare al Oltchim”, a declarat, pentru Agerpres, liderul sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu. Acesta mai spune însă că decizia de miercuri salvează de la faliment combinatul vâlcean.

Tribunalul Vâlcea a aprobat miercuri planul de reorganizare și funcționare al combinatului Oltchim, propus de administratorii judiciari ai societății. Acest plan urmează să fie implementat în termen de 36 de luni de la aprobare.

Oltchim Râmnicu Vâlcea se află de doi ani în insolvență, după ce fusese aproape de închidere în anul 2012. Societatea are 2.300 de salariați și a fost propus în mai multe rânduri pentru a fi privatizat, dar nici un investitor nu s-a prezentat la licitații.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.