Judecătorul lui Dan Voiculescu, 10 ani de închisoare cu executare!

Share:

Judecătorul lui Dan Voiculescu, Stan Mustață, a fost condamnat, vineri, la 10 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Judecătorul Stan Mustaţă, care a activat la Curtea de Apel Bucureşti, a fost condamnat, în primă instanţă, la 10 ani şi opt luni de închisoare.
Condamnată a fost şi grefiera, la 4 ani de închisoare.

Judecătorul Stan Mustaţă, acuzat că a primit mită pentru a da soluţii favorabile în dosare pe care le judeca, a fost condamnat la 10 ani şi opt luni de închisoare. Grefiera Mariana Curea, complicea magistratului, a primit o pedeapsă de patru ani şi patru luni de închisoare.

 Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dispus ca din pedeapsa de zece ani şi opt luni, aplicată lui Stan Mustaţă, să fie scăzută perioada în care acesta a fost reţinut şi arestat preventiv sau la domiciliu, respectiv între 20 aprilie 2014 şi 10 martie.

În acelaşi dosar au fost judecaţi şi Ion Boraciu, Florian Alexandru şi Ciprian Moraru. Prin intermediul primilor doi, Mustaţă ar fi cerut bani de la unii inculpaţi şi condamnaţi, în schimbul unor pronunţări favorabile acestora. Cel de-al treilea bărbat a fost trimis în judecată pentru că ar fi dat bani pentru a obţine o sentinţă favorabilă. În urma analizării probelor de la dosar, judecătorii i-au condamnat pe Boraciu la nouă ani de închisoare, pe Alexandru la şase ani şi patru luni, iar pe Moraru la doi ani.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în 8 mai 2014, să îl suspende din magistratură pe judecătorul Stan Mustaţă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.