Norica Nicolai intră iar în scandalul închisorilor CIA

0

Europarlamentarul Norica Nicolai susţine că nu au existat indicii care să ateste existenţa unor centre CIA în România. Asta deşi Ion Iliescu a declarat pentru publicaţia germană Der Spiegel că a pus la dispoziţia CIA un „sediu” pe teritoriul României. 

În 2008 o comisie de anchetă parlamentară condusă de liberala Norica Nicolai a conchis că nu există indicii despre transferuri de prizonieri, zboruri secrete ori închisori secrete în România.

În prezent europarlamentar din partea PNL, Norica Nicolai, își susține poziția din 2008, spune că nu au existat indicii care să ateste existența unor astfel de centre CIA în România, potrivit rfi.ro „Nu. Nu au existat suficiente indicii care să confirme existența unor centre de detenție. Confirm rezultatul acelui raport care s-a făcut la momentul respectiv pe datele pe care le-am avut la dispoziție la acea dată”, a declarat europarlamentarul Norica Nicolai.

Mai mult, ea susține că recunoașterea lui Ion Iliescu nu înseamnă nimic până când nu va veni o recunoaștere oficială din partea României. Fie rezultatul unei investigații a Parchetului, fie din partea liderilor români.”Declarația domnului Iliescu, prin care recunoaște că a aprobat o rezidență CIA pe teritoriul României nu confirmă existența unor centre de detenție, pentru că prezența serviciului american de informații s-a făcut probabil în cadrul colaborării cu serviciile românești de informații.

România nu a spus,în mod oficial, printr-o voce autorizată, că au existat centre de detenție”, a mai precizat Norica Nicolai.

Europarlamentarul spune și că nu are cunoștință de vreo anchetă a Parchetului în desfășurare pe această temă.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.