Oprea: Pensiile militare nu sunt speciale și nici privilegii

Pensiile militare nu sunt speciale și nici privilegii, a declarat viceprim-ministrul pentru securitate națională, Gabriel Oprea.

„Am fost și rămân un susținător al intereselor legitime ale militarilor români, ale polițiștilor, jandarmilor, pompierilor și ale tuturor funcționarilor cu statut special care lucrează 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru români și pentru România. În cazul acestor oameni nu este vorba de pensii speciale sau de privilegii, ci de recunoașterea pe care societatea o datorează celor care îmbracă haina militară și își slujesc țara sub jurământ”, a spus Oprea, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis vineri Agerpres.

Potrivit acestuia, așa se întâmplă în fiecare stat NATO iar România are obligația de a-și trata militarii cu aceeași onoare și recunoștință.

Oprea a menționat că Legea pensiilor militare adoptată în Guvern este o măsură reparatorie și necesară pentru cei care își dedică viața și cariera domeniului securității naționale.”O carieră militară înseamnă foarte multe constrângeri și privațiuni, pe care alte profesii nu le au. Pentru cei care muncesc zeci de ani în acest sistem suntem obligați să asigurăm o pensie demnă. Pentru concretizarea acestui proiect de lege, am colaborat foarte bine cu șefii instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională”, a explicat Oprea.

El a spus că la proiect au lucrat specialiști din aceste instituții.”Am lucrat, de asemenea, foarte bine, cu toate asociațiile rezerviștilor și militarilor în retragere, cu sindicatele din Poliție și Corpul Național al Polițiștilor. Pe toți i-am asigurat că nimeni nu va pierde drepturile câștigate. Iar acest lucru l-am introdus în noua lege”, a afirmat Oprea.

Potrivit acestuia, și în 2010 s-a bătut pentru ca pensiile militarilor să nu fie afectate de deciziile politice de atunci. „Nu am să mă dezic niciodată de acest principiu, pentru că înainte de orice funcție și demnitate pe care am avut-o sau o voi avea în stat rămân un militar român și sunt mândru de asta!”, a adăugat vicepremierul Oprea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.