UE va tripla fondurile patrulării maritime în Mediterana

Share:

Uniunea Europeană va tripla fondurile destinate patrulării maritime în Mediterana, au anunțat joi seara surse diplomatice europene la Bruxelles, unde are loc un o reuniune extraordinară a Consiliului European pe tema crizei provocate de numărul mare de imigranți ilegali dinspre nordul Africii, transmit DPA și Reuters, citate de Agerpres. 

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că bugetul misiunii UE de patrulare maritimă Triton va fi egal cu cel al fostei misiuni italiene Mare Nostrum, încheiată în noiembrie anul trecut.
La rândul său, premierul maltez Joseph Muscat a afirmat că țările din Uniunea Europeană și statele africane vor organiza în acest an un summit special consacrat provocărilor reprezentate de migrația ilegală dinspre Africa spre Europa.
Muscat a adăugat că liderii statelor membre UE au convenit să ‘dezmembreze’ rețelele de trafic de persoane în încercarea de a ‘identifica, captura și distruge vasele înainte de a fi folosite de traficanți’.
Peste 25.000 de refugiați au ajuns în Italia de la începutul acestui an traversând Marea Mediterană, flux ce s-a intensificat în ultimele zile ca urmare a vremii favorabile. Potrivit unui raport difuzat miercuri de organizația Amnesty International, din 23 de refugiați care se aventurează într-o astfel de călătorie, unul își pierde viața în urma naufragierii ambarcațiunilor folosite de traficanți.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.