Accesul unui europarlamentar român, interzis în Transnistria

0

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan, aflat zilele trecute într-o vizită în Republica Moldova, nu a putut ajunge la liceele cu predare în limba română din Transnistria, întrucât i-a fost interzis accesul în regiune de către regimul separatist de la Tiraspol.

”Am întreprins toate demersurile necesare începând cu săptămâna trecută, dar mi s-a comunicat că timpul este prea scurt și nu mi s-a facilitat accesul. Sper să-mi fie permis data viitoare când vin la Chișinău’, a declarat eurodeputatul pentru Radio Chișinău.

Pe parcursul vizitei sale la Chișinău, prima pe care a întreprins-o în calitate de eurodeputat, Siegfried Mureșan a avut o serie de întâlniri cu lideri politici și cu membri ai guvernului, cu care a discutat în special probleme ținând de reformele în justiție și de situația financiară a Republicii Moldova.

În cadrul vizitei în Republica Moldova, europarlamentarul român avea programată și o deplasare în stânga Nistrului, pentru a discuta cu elevii și profesorii de la liceele cu predare în limba română din regiune, precizează sursa citată.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.