Percheziții de amploare într-un dosar de infracțiuni informatice

0

Acţiune de amploare în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară pentru prinderea unor români care clonau cardurile şi furau banii unor mari corporaţii din America. Este vorba despre un prejudiciu de peste 12 milioane de dolari. Anchetatorii au găsit la suspecţi zeci de mii de euro, lingouri de aur şi tablouri, informează România TV. Printre infractorii duşi la audieri se află şi luptători K1 şi membri ai galeriei Rapid.

Duminică au loc 47 de percheziţii în Capitală şi în alte cinci judeţe ale ţării, efectuate de procurorii DIICOT. Sunt căutate 56 de persoane suspectate de fraude informatice.

Potrivit celor de la DIICOT, din 2013 şi până în prezent, aceste persoane au reuşit să spargă sistemele de protecţie ale unor bănci din SUA, iar de acolo au furat datele aferente conturilor bancare unor mari corporaţii. Aceste date au fost trimise apoi în ţară şi aici s-au clonat carduri pe care le-au folosit pentru a scoate de la bancomat peste 12 milioane de dolari. Potrivit procurorilor, banii au fost scoşi în două tranşe, o dată în ţară suma de peste 3 milioane de dolari, iar a doua oară în Japonia, nouă milioane de dolari.

Aceştia acţionau în zile nelucrătoare, atunci când băncile erau închise şi astfel nu puteau să fie supravegheaţi la bancomate.

Potrivit unor surse, la aceste percheziţii s-au descoperit deja bunuri însemnate despre care au suspiciunea că au fost cumpărate din aceste infracţiuni informatice s-au găsit tablouri, două kilograme de aur în lingouri, laptop-uri, dar şi peste 150.000 de euro.

La finalul acestei acţiuni, cele 56 de persoane vor fi duse la DIICOT Bucureşti pentru audieri.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.