Directorul executiv al Google, mort în avalanșa de pe Everest

0

Pe Everest, cel puţin 14 alpinişti şi-au pierdut viaţa, în urma avalanşei. Printre ei, şi unul dintre directorii Google, Dan Fredinburg.

În avalanșa de pe Everest şi-a pierdut viaţa şi Dan Fredinburg, director executiv al Google. Alpinist experimentat, el se afla pe munte alături de alţi trei colegi. Aceștia au scăpat cu viață.

În vârstă de 33 de ani, Dan Fredinburg a condus mai multe echipe Google pe unele dintre cele mai înalte vârfuri din lume, unde făcea poze pentru Google Maps. Cea care a confirmat că Dan a murit în avalanşă a fost sora lui cea mică, potrivit usmagazine.com. Cu o zi înainte de avalanşă, el s-a pozat la înălţime, în inima muntelui şi a publicat fotografia pe contul său de Facebook.

Paisprezece persoane au murit pe muntele Everest într-o avalanșă declanșată de cutremurul ce a devastat Nepalul sâmbătă, potrivit unui nou bilanț care ar putea crește în continuare, a declarat duminică un responsabil nepalez, citat de AFP.”Paisprezece decese au fost confirmate până acum. Ne temem că bilanțul ar crește. Încercăm să trimitem la fața locului elicoptere”, a declarat Gyanendra Kumar Shrestha, un responsabil al departamentului de turism din Nepal.

Tabăra de bază a alpiniștilor de pe fața sudică a Everestului a fost sever afectată în urma celor două cutremure puternice, cu magnitudini de 7,8 și, respectiv, 6,7 grade, care s-au produs în dimineața zilei de sâmbătă, în munții Himalaya, la cca. 80 km nord-vest de capitala Nepalului, orașul Kathmandu, informează Asociația Română pentru Alpinism și Explorare într-un comunicat de presă.

Peste 1.800 de morţi şi aproape 5.000 de persoane dispărute este ultimul bilanţ oficial al cutremurului devastator de 7,8 din Nepal. Zece români au fost prinşi în mijlocul dezastrului, şase turişti şi patru alpinişti. Autorităţile de la Bucureşti au luat legătura cu toţi şi s-au asigurat că sunt în regulă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.