Atac dur la adresa lui Boc, Predoiu și Ialomițianu!

0

George Băeşu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, iese la atac în problema retrocedărilor şi a despăgubirilor. După ce DNA a constat o mulţi de ilegalităţi comise în perioada 2009-2012 în acest domeniu, Băeşu lansează săgeţi către fostul Guvern Boc. Acesta îi acuză pe Emil Boc, Cătălin Predoiu şi Gheorghe Ialomiţianu de complicitate cu mafia despăgubirilor.

Potrivit lui George Băeşu, citat de stiripesurse.ro, în 2010, CEDO a avertizat România că nu vor mai fi bani pentru plata despăgubirilor. CEDO a cerut schimbarea cadrului legislativ şi accepta chiar o limitare a despăgubirilor. Guvernul Boc ar fi ignorat însă avertismentele.

„A fost extrem de ticălos Guvernul Boc. Ministrul Justiţiei de atunci şi ministrul Finanţelor au fost extrem de ticăloşi. Asta e cu dedicaţie pentru domnul Predoiu. Domnul ministru Baconschi îi scria domnului Boc că CEDO ne spune să rezolvăm problema. CEDO accepta că una dintre soluţii ar putea fi o limitare. Asta a fost în 2010, ei au mers aşa până în mai 2011, până s-a terminat fondul. Pe urmă, Dumnezeu cu mila şi prietenii lor cu banii. (…) Au fost extrem de ticăloşi şi sunt şi astăzi, pentru că se fac că nu ştiu ce s-a întâmplat”, a declarat George Băeşu.

Anchetarea despăgubirilor ilegale de la ANRP a început cu dosarul Bica 1. Ulterior, toţi membrii comisiilor de stabilire a despăgubirilor au intrat în atenţia DNA, nume sonore ajungând în arest. Sutele de milioane de euro plătite de statul român în condiţii suspecte le-au adus probleme penale Alinei Bica, lui Horia Georgescu, Dorin Cocoş.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.