”Classical Symphony”, la Opera Națională

0

„Classical Symphony”,în coregrafia lui Yuri Possokhov, „Petite Mort”, în coregrafia lui Jiři Kylián şi „Marguerite and Armand”, în viziunea lui Sir Frederick Ashton, au fost prezentate aseară, în premieră pe scena Operei Naționale București, în cadrul unui spectacol de balet unic care a fascinat publicul prezent în sala ce s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru toți cei care și-ar fi dorit să asiste la această primă reprezentație.

Alături de membrii Companiei de balet a Operei Naționale București, a dansat și prim-balerina Alina Cojocaru, invitat permanent al instituției, care a oferit celor prezenți un adevărat regal de grație și virtuozitate.

Apreciat de către iubitorii de balet din întreaga lume,,,Classical Symphony”, balet creat de Yuri Possokov pe muzica lui Serghei Prokofiev, reprezintă o redescoperire a dansului academic dintr-o perspectivă spectaculoasă, o îmbinare specială a pozițiilor clasice de balet, duse la extrem și transformate într-un limbaj coregrafic modern.

,,Petite Mort” a fost creat de Jiři Kylián pentru Festivalul de la Szalzburg, la împlinirea a două secole de la moartea lui Wolfgang Amadeus Mozart. Aducând în prim-plan teme majore ale umanității precum războiul, puterea și sexualitatea prezentate prin intermediul mișcării, acest balet este considerat o adevărată opera de artă, menită  mai degrabă să pună întrebări decât să ofere răspunsuri.

„Classical Symphony. Petite Mort. Marguerite and Armand” din acesată stagiune vor avea loc în 26 și 29 aprilie, dar și în 3, 10, 13 și 16 mai. Biletele pot fi achiziţionate online la adresa tickets.operanb.ro şi în reţeaua bilet.ro, precum şi de la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti, de luni până duminică, între orele 9.00-13.00 şi 15.00-19.00.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.