Miting la Palatul Parlamentului

Share:

Asociația Societăților de Service Auto Independente (ASSAI) împreună cu mai multe organizații de protectie a consumatorului si din transporturi organizează, în data de 29 aprilie, un miting în fața Palatului Parlamentului și sediului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). 
Alături de ei sunt așteptați sute de șoferi, iar principale lor revendicări sunt:
1.    Legiferarea de urgență a Corpului Experților si Evaluatorilor Tehnici Independenți (CEETAR). Proiectul de lege este în beneficiul celor peste 5 milioane de proprietari de autovehicule din România, sistem care funcționează cu succes de peste 15 ani în țări vest europene.
2.    Demiterea președintelui ASF, Mișu Negrițoiu, considerat cel mai nociv președinte pe care l-a avut vreodată ASF și CSA. Acesta protejează fățiș interesele financiare ale corporațiilor din piața de asigurări în detrimentul milioanelor de asigurați români.
3.    Oprirea demersurilor de lobby ale unor parlamentari, în frunte cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, în favoarea societăților de asigurări. Acestora le reamintim că au fost aleși pentru a reprezenta interesele cetățenilor acestei țări si nu interesele financiare ale unor corporații financiare cu care au relații nepotrivite.
4.    Abrogarea normei recent adoptate de ASF privind reclamațiile. Respectiva normă protejează societățile de asigurări în defavoarea consumatorilor de produse de asigurări.
5.    Abrogarea de urgență a recent adoptatei Norme RCA, care reduce valoarea despăgubirilor cu 30-50% în cazul daunelor majore. Reamintim că potrivit normei, începând de la 1 Ianuarie 2015, păgubiții RCA primesc mai puțini bani pentru daunele majore, ASF protejând astfel interesele financiare ale societăților de asigurări.

Mitingul se va desfășura, după cum urmează:
Orele 10.00 – Parlamentul României – Piața Izvor
Orele 12:00 – sediul Autorității de Supraveghere Financiară

“Atât clasa politică românească, cât și conducerea ASF trebuie să înțeleagă că, dincolo de interesele personale, există peste 5 milioane de proprietari de autovehicule cu drept de vot, dezavantajați în acest moment de legi strâmbe și instituții murdare”, conchide Cristian Muntean, președintele ASSAI.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.