Taximetriștii independenți îl acuză dur pe Ponta

Taximetriștii independenți au adresat o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta prin care îi reaminesc de problemele cu care se confruntă acest sector, susținând că impozitarea bacșișului este o „formă de haiducie economico-financiară”.

Președintele Asociaciației pentru drepturile Taximetriștilor Independenți (ADTI), Viorel Radu, este de părere că premierul nu ține cont și de categoriile socio-profesionale atunci când are loc o schimbare în sectorul politicii fiscale.

Ei îi reproșează premierului că măsurile adoptate de acesta nu îmbunătățesc activitatea în taximetrie, ci impozitează bacșișul, acesta fiind modalitatea lor de supraviețuire, informează ziare.com.

Potrivit noilor măsuri adoptate de Guvern, și taximetriștii vor fi nevoiți să emită un bon fiscal separat pentru bacșiș.

„Ai fi putut, domnule prim-ministru, să citiți în presă cum patronatele din taximetrie câștigă saci de bani, ajung să dezvolte ansambluri rezidenșiale și să dezvolte adevărate rețele mafiote și grupuri infracționale organizare în taximetrie și începeți cu elaborarea unei măsuri legislative sau fiscale care să aducă acele încasări la bugetul de stat pe care spetați să-l obțineți cu această activitate.

„Ai fi putut să citiți raportul Consiliului Concurenței și să descoperiți cum de instituții ale statului protejează și fac legi pentru aceste rețele mafiote și să vă autosesizați, prin natura funcției publice pe care o dețineți si să vă interesați despre și de ce se întâmplă aceste lucruri, și câte milioane de euro se învârt în această activitate fără posibilitatea impozitării.

Ați fi putut, domnule prim- ministru, să citiți pe rețelele de socializare dosare cu mii de pagini în care se descriu fenomene de sclavie sau evaziune fiscală de milioane de euro, depuse la DNA sau Parchetul General de către ONG-urile din taximetrie și care zac prăfuite prin sertarele procurorilor”, se arată în scrisoarea deschisă adresată premierului Ponta.

În plus, premierul este acuzat că nu s-a interesat nici de “concurența neloială și interesele transpartinice dintre instituții și patronarte”

„Nu ați facut asta, domnule prim-ministru. Dvs ați început cu impozitarea bacșișului taximetristului, care în acest moment reprezintă singura formă care mai susține această activitate. (…)

Noi, ONG-urile din taximetrie, ne luptăm cu MAFIA domnule prim-ministru! Dovada stau bannerele afișate în fața multor instituții ale statului român ca Parchetul General, DNA, Consiliul Concurenței, a Primăriei Capitalei sau a Poliției Locale sau naționale, din piețele publice unde am spreat ca dumneavostră și instituțiile abilitate vor vedea mesajele noastre și vor face ce trebuie în taximetrie”.

Dar cei din instituțiile conduse de dumneavoastră domnule prim-ministru, fac ce vor și nu fac ceea ce trebuie”, se mai arată în document.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.