Ucraina acuză Rusia că a trimis un transport nuclear în Crimeea

Un transport cu însemnul ”Pericol nuclear” a pornit de pe teritoriul Rusiei spre peninsula Crimeea, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), potrivit Gazeta.ua.

‘Potrivit datelor operative din 23 aprilie, la Consulatul General al Ucrainei din Rostov pe Don a venit un apel telefonic alarmant. Potrivit persoanei care a sunat și care, din motive lesne de înțeles, a dorit să rămână anonimă, prin gara Rostov au pornit probabil în direcția Crimeii câteva vagoane cu însemnul ‘Pericol nuclear’. Potrivit locuitorilor din peninsulă, astfel de transporturi au fost observate în mod repetat pe teritoriul republicii autonome ocupate’ Crimeea, menționează SBU într-un comunicat, postat pe pagina sa oficială de internet.

Consiliul pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei a declarat, la rândul său, că unii experți nu exclud posibilitatea ca armata Rusiei să transporte focoase nucleare pentru sistemele de rachete mobile.

Rusia a negat duminică orice fel de amplasare de rachete nucleare în peninsula Crimeea, după cum a relatat agenția de presă TASS.

„Nu există nicio necesitate ca Rusia să desfășoare arme nucleare în Crimeea, a declarat agenției de presă amintite reprezentantul special al președintelui rus în ‘Districtul federal Crimeea”, Oleg Belavențev.’Nu există nicio necesitate în acest sens. Avem suficiente arme pentru a atinge inamicul acolo unde el este. Avem suficiente astfel de arme, amplasate pe submarine nucleare și pe alți purtători’, a afirmat Belavențev, subliniind că peninsula Crimeea rămâne ‘o zonă fără arme nucleare’.

‘În Crimeea, la ordinul președintelui (Vladimir Putin), noi vom crea o zonă de agrement și vom dezvolta Crimeea pentru ruși și vizitatori din străinătate’, a mai spus reprezentantul special al președintelui rus în peninsula anexată în martie 2014.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.