Cutremur Nepal: bilanțul morților a crescut la 4310!

0

Bilanțul cutremurului care a lovit sâmbătă Nepalul s-a înrăutățit la 4.310 morți, a anunțat marți un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, citat de AFP. Şi 28 de români au fost prinşi în mijlocul dezastrului. Autorităţile de la Bucureşti au luat legătura cu toţi şi s-au asigurat că sunt în regulă.

4.310 de persoane au murit în urma mişcărilor telurice devastatoare din Nepal, au informat autorităţile nepaleze, luni seara. Numărul celor decedaţi creşte de la oră la oră, pe măsură ce autorităţile găsesc cadavrele, relatează Romaniatv.net.

În urma seismului s-au mai înregistrat 7.953 de răniți, a precizat Laxmi Prasad Dhakal. În țările vecine cu Nepalul, circa 100 de persoane și-au pierdut viața în catastrofă, potrivit Agerpres.
Echipele de prim-ajutor încercau marți să ajungă în regiunile izolate din apropiere de epicentrul cutremurului de pământ cu magnitudinea 7,8.

Opt milioane de persoane sunt afectate de seismul devastator din Nepal, în urma căruia și-au pierdut viața cel puțin 4.310 persoane, într-o țară cu aproximativ 28 de milioane de locuitori, a anunțat marți ONU, relatează AFP.

Peste 1,4 milioane de persoane au nevoie de alimente. Populația se confruntă de asemenea cu lipsa apei și a adăposturilor, a precizat organizația, într-un raport. Echipele de salvare încearcă să ajungă în cele mai îndepărtate regiuni ale țării afectate de seismul ce a avut o magnitudine de 7,8 grade.
Premierul nepalez Sushil Koiral a declarat în cursul unei reuniuni de criză că guvernul va încerca să desfășoare ajutoare de urgență — corturi, apă potabilă și produse alimentare — în cele mai izolate localități din zona dezastrului. Dar, a explicat el, serviciile de salvare din această țară foarte săracă se confruntă cu o ‘provocare considerabilă’, iar circulația pe numeroase drumuri a fost întreruptă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.