Grevă în Primăria lui Boc

Sindicatele din administrația publică vor declanșa joi, 30 aprilie, o grevă generală de o zi. Angajații din administrația publică cer majorarea salariilor cu 10%, anunță City News.ro.

Angajații Primăriei Cluj vor fi joi în grevă. La Primărie se vor elibera, totuși, certificate de deces și se vor încasa amenzi.

Bogdan Șchiop, secretar general al Federației Sindicatelor Naționale din Administrație a declar că principala revendicare a salariaților este creșterea salariilor sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice. Printre revendicări se mai numără și reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu acest an a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii.

FNSA a declanşat, conform legii, la începutul anului, conflictul colectiv de muncă şi a organizat ca şi prima formă de protest, în data de 20 februarie greva de avertisment.“După trei ani de guvernare, constatăm că politicile actualului guvern cu privire la administraţia publică locală din România nu diferă cu nimic faţă de cele aplicate de către guvernele anterioare, dimpotrivă acesta poate fi considerat <<un demn continuator>> al politicilor prin care se mimează dialogul social“, spune Bogdan Șchiop.

Sindicaliștii vor continua protestele, în 27 mai urmând să aibă loc un miting în Bucureşti la care vor participa peste 3.000 de angajați din administrația publică. De asemenea, se vor srtânge semnături pentru declanșarea grevei generale pe termen nelimitat în administraţia publică locală, în luna octombrie, în cazul în care revendicările salariaților nu vor fi soluționate.

La Cluj, angajații Consiliului Județean nu vor fi în grevă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.