Creșteri în industria prelucrătoare, comerț și construcții

0

Activitatea din industria prelucrătoare, construcții și comerțul cu amănuntul va înregistra o tendință de creștere în perioada aprilie – iunie 2015, iar prețurile vor consemna stabilitate în industrie, construcții și servicii, potrivit anchetei de conjunctură din luna aprilie, realizată de Institutul Național de Statistică (INS), dată marți publicității.

În cadrul cercetării, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni creșterea volumului producției (sold conjunctural +16%). În ceea ce privește estimarea producției, pentru fabricarea băuturilor se va înregistra o tendință de creștere accentuată (sold conjunctural +52%), în timp ce activitatea de fabricare a produselor de cocserie și a produselor obținute din prelucrarea țițeiului va avea tendință de scădere (sold conjunctural—19%), informează Agerpres.

Pentru prețurile produselor industriale se prognozează o relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +2%), iar în ceea ce privește numărul de salariați se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% pe total industrie prelucrătoare.

În construcții, potrivit estimărilor din luna aprilie 2015, se va înregistra pentru următoarele trei luni o creștere a volumului producției (sold conjunctural +29%) și a stocului de contracte și comenzi (sold conjunctural +22%).

Managerii estimează creșterea moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +15%). În ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții, se preconizează o relativă stabilitate a acestora (sold conjunctural +3%).

În sectorul comerț cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendință de creștere a activității economice și a volumului comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale (solduri conjuncturale +37%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni o creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +11%) în acest sector, dar și a prețurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +10%).

Conform estimărilor din luna aprilie 2015, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaște o creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +14%), iar numărul de salariați va crește, de asemenea, moderat (sold conjunctural +6%).

Conform opiniei managerilor, prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor vor avea o tendință de relativă stabilitate (sold conjunctural +1%).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.