Numărul morților în cutremurul din Nepal depășește 5.000!

0

Cel puțin 5.057 de persoane și-au pierdut viața în seismul produs sâmbătă în Nepal, potrivit unui nou bilanț comunicat marți de Ministerul de Interne, relatează AFP și Reuters.

Catastrofa a făcut de asemenea peste 10.000 de răniți, a precizat responsabilul cu gestionarea catastrofelor din cadrul ministerului, Rameshwor Dangal.
Pe de altă parte, circa 250 de oameni sunt dați dispăruți după ce o avalanșă a lovit un sat din districtul Rasuwa, o zonă turistică la nord de capitala Kathmandu, a declarat guvernatorul districtului Uddhav Bhattarai.
Turiști străini ar putea fi printre persoanele dispărute în avalanșa care a lovit satul Ghodatabela. Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 a declanșat avalanșe în Munții Himalaya.
Zona este un parc natural, care este vizitat de turiști. Încercăm să-i salvăm, dar condițiile meteo nefavorabile și ploile îngreunează eforturile’ echipelor de intervenție, a explicat Bhattarai.

Peste 1,4 milioane de persoane au nevoie de alimente. Populația se confruntă de asemenea cu lipsa apei și a adăposturilor, a precizat organizația, într-un raport. Echipele de salvare încearcă să ajungă în cele mai îndepărtate regiuni ale țării afectate de seismul ce a avut o magnitudine de 7,8 grade.
Premierul nepalez Sushil Koiral a declarat în cursul unei reuniuni de criză că guvernul va încerca să desfășoare ajutoare de urgență — corturi, apă potabilă și produse alimentare — în cele mai izolate localități din zona dezastrului. Dar, a explicat el, serviciile de salvare din această țară foarte săracă se confruntă cu o ‘provocare considerabilă’, iar circulația pe numeroase drumuri a fost întreruptă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.