Statul român a plătit între 1.800 și 1.900 de dolari pentru o licență XP

Statul român a plătit între 1.800 și 1.900 de dolari pentru o licență Microsoft XP, ceea ce nu e normal, a declarat, marți, ministrul pentru Societatea Informațională, Sorin Grindeanu, la cea de-a 19-a ediție a conferinței telecom ”Ziua Comunicațiilor”.

„Dosarele pe care le vedem la televizor a adus statul într-o situație deloc bună. Nu e normal să plătești, ca stat, pentru o licență XP între 1.800 și 1.900 de dolari, cum nu e normal nici ca mult-hulitul Minister al Societății Informaționale, din păcate, să nu aibă licență XP. Este, poate, momentul să trecem peste acest etape. Un pas important a fost făcut în urmă cu două săptămâni, când a fost aprobată Strategia pentru Agenda Digitală 2020, făcută în concordanță cu Strategia pentru Europa 2020. Sper ca săptămâna viitoare să aprobăm strategia NGN în Guvern’, a afirmat Grindeanu.

La începutul lunii ianuarie 2015, Ministerul pentru Societatea Informațională /MSI/ anunța că a solicitat suspendarea în instanță a plăților din contractul de furnizare de produse Microsoft (buy-out) în contradictoriu cu asocierea formată din D-Con.Net AG, D-Con.Net GMBH, Comsoft Direct AG, Bechtle Holding Schweitz AG, Dim Soft SRL și Unicredit Țiriac Bank, în calitate de cesionar.

Ministerul de resort a precizat, totodată, că obiectul contractului la care se referă acțiunile din instanță îl constituie livrarea drepturilor ne-exclusive de utilizare pe durată nelimitată (licențe perpetue) a produselor software Microsoft ai căror utilizatori sunt instituțiile publice din aparatul central (ministere și autorități publice) și care au fost recepționate în totalitate în 2013.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.