Pianul călător a poposit la Luduș

0

O poveste născută din dragostea pentru muzică dar şi dintr-o necesitate a fost încă de la prima ediţie Turneul Internaţional Pianul călător.

După ce a cântat pe multe scene din România, unde a constatat că infrastructura pianistică este foarte slabă, Horia Mihail a decis sa urmeze exemplul marelui compozitor Franz Liszt şi să încerce să ofere bucurie publicului din oraşe unde evenimentele muzicale sunt mai rare sau chiar inexistente. Aşa a început călătoria pianelor prin ţară.

Călătoria pianului continuă în aprilie la Baia de Arieş şi la Alba Iulia şi se va încheia la Casa de Cultură din Deva, unde pianul va rămâne, turneul de concerte şi recitaluri al pianistului Horia Mihail continuând însă. El chiar se va întoarce la Deva pe 10 mai pentru a un alt eveniment al turneului, şi anume un concert cu orchestra la Teatrul de Artă din oraş. În recitaluri Horia Mihail interpretează cele şase Klavierstücke op. 118 de Johannes Brahms, Après une lecture de Dante, de Franz Liszt şi încheie cu Carnaval Op. 9 Scènes mignonnes sur quatre notes de Robert Schumann. În cazul concertelor cu orchestra pianistul interpretează Concertul nr. 2 în do minor op. 18 pentru pian şi orchestră de Rachmaninov.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.