Sechestru pe averile lui Sebastian Ghiță și Iulian Herțanu

0

Procurorii DNA au pus sechestru pe averea lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta. De asemenea, Sebastian Ghiţă s-a prezentat marţi dimineaţă la sediul DNA din Ploieşti pentru a i se aduce la cunoştinţă că o parte din averea sa va fi pusă sub sechestru.

Procurorii DNA au pus sechestru pe averea lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta. De asemenea, Sebastian Ghiţă s-a prezentat marţi dimineaţă la sediul DNA din Ploieşti pentru a i se aduce la cunoştinţă că o parte din averea sa va fi pusă sub sechestru, transmite Realitatea TV.

Procurorii DNA vor pune sechestru pe o parte din bunurile deputatului Sebastian Ghiţă, fiind implicat alături de cumnatul premierului în dosarul de fraudare a fondurilor europene în legătură cu lucrările de extindere a canalizării în orașul Comarnic. Iulian Herțanu, cumnatul lui Victor Ponta, a fost eliberat din arestul preventiv în urmă cu aproape o săptămână. Iulian Herțanu a fost plasat în arest la domiciliu după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a admis contestația față de prelungirea măsurii arestului preventiv cu 30 de zile în dosarul de fraudare a fondurilor europene în legătură cu lucrările de extindere a canalizării în orașul Comarnic.

Herţanu este acuzat de DNA de fraudă cu bani europeni. Printre acuzații se numără și evaziune fiscală. Herţanu a fost arestat preventiv în 18 februarie, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă. În aceeași cauză, sunt cercetați sub control judiciar Mircea Cosma, președinte al CJ Prahova, și deputații Vlad Cosma și Sebastian Ghiță.

Procurorii DNA din Ploiești pregăteau încă de la mijlocul lunii aprilie sechestrarea averii cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, care se afla la acel moment în arest preventiv, în dosarul în care este acuzat de deturnare de fonduri europene şi evaziune fiscală, prejudiciul ridicându-se la peste 10 milioane de lei.

La acel moment, procurorii DNA inventariau bunurile lui Iulian Herțanu, pentru ca mai apoi să treacă la sechestrarea propriu-zisă a acestora. În acest fel, anchetatorii se vor asigura că după ce se va dovedi vinovăția lui Iulian Herțanu, și a presupușilor săi complici, eventualul prejudiciu din acest dosar se va recupera.

Iulian Herțanu se află în spatele gratiilor încă de la jumătatea lunii februarie. Procurorii anticorupție îl acuză pe acesta că ar fi constituit un grup infracțional organizat, în așa fel încât să își adjudece un contract de lucrări publice. Contractul respectiv era finanțat din fonduri europene și se presupune că acele fonduri ar fi fost deturnate în interes personal. Mai mult, procurorii DNA îl acuză pe Iulian Herțanu și de evaziune fiscală.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.