A scăpat de tumoare cu un cocktail de medicamente

0

O pacientă în vârstă de 49 de ani a scăpat, în doar trei săptămâni, de un melanom metastazat după ce a consumat un cocktail de medicamente. Medicii au combinat doi anticorpi şi au avut parte de o surpriză de proporţii când au văzut că tumoarea a dispărut.

O femeie de 49 de ani s-a vindecat în trei săptămâni de cancer după ce a urmat un tratament inedit cu medicamente. Diagnosticată cu un melanom metastazat, medicii i-au recomandat o combinaţie cu doi anticorpi: ipilimumab (principiul activ din medicamentul Yervoy, utilizat pentru tratarea melanomului avansat la adulţi) şi nivolumab (autorizat în Statele Unite sub numele Opdivo).

După trei săptămâni, femeia a revenit la control pentru o nouă doză de tratament, însă atunci medicii au constatat că tumoarea dispăruse şi în locul ei rămăsese doar o cavitate.

Succesul a fost anunţat de o echipă de cercetători din New York, al cărei studiu a fost prezentat într-un articol apărut în urmă cu câteva zile în publicaţia The New England Journal of Medicine.

Femeia respectivă a fost primul pacient care a reacţionat atât de rapid la acel cocktail de medicamente.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.