Amnistie fiscală pentru mame se aplică și nu prea…

Amnistia fiscală pentru mame se aplică şi nu prea. Potrivit agenţiei de plăţi, doar una din zece solicitări pentru scutirea de la returnarea indemnizaţiei este acceptată. Celelalte fie au fost deja respinse, fie se află în lucru. Iar în Bucureşti, din cauza unei erori de analiză, s-a dispus reverificarea tuturor cazurilor.

În plină campanie electorală pentru prezidenţiale, Victor Ponta s-a lăudat că le va amnistia pe mamele, care au avut venituri suplimentare, în timp ce se aflau în concediu maternal. Ele urmau să nu mai fie nevoite să restituie indemnizaţia de creştere a copilului.

Până acum, peste o mie de femei au depus cereri în acest sens, dar numai 10% dintre ele au primit răspuns favorabil.

Cele mai multe cereri au fost respinse, spun reprezentanţii statului, deoarece cazurile respective sunt analizate de o instanţă de judecată sau au primit deja o decizie judecătorească nefavorabilă.

O telespectatoare Realitatea TV din Bucureşti, a cărei solicitare a fost respinsă, ne-a transmis o serie de documente prin care arată că s-a comis o eroare. Iar reprezentanţii statului spun că nu este singurul caz în care e posibil să se fi greşit.

Din cauza unor erori descoperite in analiza solicitarilor depuse de mame, in Bucuresti, s-a dispus ca toate aceste cereri, din Capitala, sa fie reanalizate.

Întârzieri au loc şi din cauza autorităţilor locale, care nu transmit la timp către Agenţia de Plăţi documentele primite de la mame. Astfel, chiar dacă au respectat legea, femeile se pot trezi cu somaţie de restituire a indemnizaţiei. În cazul în care solicitarea de amnistiere fiscală le este respinsă, mamele se pot adresa instanţei de judecată.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.